تجربه کاربری

نویسندهعلیرضا براتی
عبارت کلیدیسئو سایت در اصفهان
دپارتمانتحریریه اوج شید
مدت زمان مورد نیاز برای مطالعه۱۰ دقیقه
تعداد کلمات۱۰۴۵

تجربه کاربری

اگه همه مباحث آموزش جامع سئو را بخونید ولی به “تجربه کاربری” توجه نکنید سودی نمی کنید. سئو به تجربه کاربری گره خورده و این دو پویایی خاصی دارند.

ما در این مقاله یاد می‌گیریم چطور با تجربه کاربری یک هم‌افزایی در وبسایت ایجاد کنیم تا شاهد رشد سئو در سایتمون باشیم.

پس با ما همراه باشید….

اگه یادتون باشه بارها در بخش‌های مختلف این آموزش جامع درباره تعامل و میزان درگیری مثبت کاربر و اهمیت آن در سئو صحبت کردیم ولی باید بتونیم آنالیز لازم بر تعامل کاربران را داشته باشیم و آن‌ها را رصد کنیم.

به یاد داشته باشید که آنالیز مثل چشم‌های شما در این مسیر پررمز و راز فضای وبه. پاراگهای بعدی را در واقعیت اجرا کنید تا درباره اهمیت آنالیز بیشتر بدونید:

یک کار عملی: بلند شوید و با چشم‌های بسته حرکت کنید، در زمان حرکت در محیطی که براتون آشنا است چه حسی دارید؟

آیا حس ترس را ندارید که یک لحظه ممکنه به اشیاء اطراف برخورد کنید؟

آیا چشم بسته حرکت کردن بهتره یا چشم باز؟

شما این آزمایش را در یک محیط آشنا از یک دنیای محدود (کره زمین) انجام دادید ولی فضای آنلاین آیا محدوده؟

شما در فضای آنلاین نامحدود و ناآشنا هستید و شدیدا نیاز به چشم هوشیار و دقیق دارید، نه یک چشم معمولی. نقش این چشم در فضای آنلاین را ابزارهای آنلاین می‌تونند ایفا کنند، از معروف‌ترین و قوی ترین ابزارهای رایگان می‌توان به گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) و گوگل سرچ کنسول (Google Search Console) اشاره کرد.

بنابراین با آنالیز کردن می‌توانیم تجربه کاربری را تا حدی بهبود دهیم. در سئو صرفا کسب رتبه بالا کافی نیست و نگه داشتن رتبه شاید کار سخت‌تری باشه، یکی از قوی‌ترین فاکتورها برای نگه داشتن راحت‌تر سایت در رتبه های بالاتر همین تجربه کاربری یا UX است.

شکل ۱ : کپشن تصویر اینجا وارد شود

تجربه کاربری دقیقا چیست

بگذارید با یک سری سوال تجربه کاربری را برایتان تعریف کنم، زمانی که وارد سایت اوج شید شدید و در حال خواندن این مقاله هستید نسبت به اوج شید چه حسی پیدا کردید؟ حس خوب یا بد؟

آیا احساس کردید که ما برای نوشتن تک تک خط‌ها کلی زمان گذاشته‌ایم؟

آیا محتوا براتون جذاب و کاربردی بود؟

آیا حس کردید که چقدر زمان برای تولید عکس‌های این صفحه گذاشته شده است؟

آیا این به شما حس خوب می‌ده؟ و یا نه حس خاصی نداشتید و یا حتی حس بد دریافت کردید؟

به این حس شما از سایت اوج شید می‌گویند تجربه کاربری که شما نسبت به اوج شید دارید.

رنگ فونت، اندازه فونت، چینش متن، کیفیت محتوا، ساختار سایت، رفتار و اکشن‌های سایت و … باعث می‌شه شما نسبت به سایت نگاهی پیدا کنید و یک حسی کسب کنید؛ این حس همان تجربه کاربریه.

تجربه کاربری به بزرگی جهان

تجربه کاربری بسیار قدیمی‌تر از دیگر مباحث فضای آنلاینه، مثلا برای ساخت یک خودرو (البته خودروهای ایران را در نظر نگیرید) چه امکانات و یا ویژگی‌هایی درج بشه و یا چه امکانی را بهبود دهیم تا کاربران حس بهتری در زمان رانندگی کسب کنند.

شکل ۱ : کپشن تصویر اینجا وارد شود

تجربه کاربری پایان‌ناپذیره و در همه مراحل وجود داره

از زمان قبل تولید محصول تا در زمان تولید محصول و سپس خدمات پس از فروش نیز وجود داره و باید همیشه در حال بهبود آن باشید.

در تجربه کاربری هم باید به مباحث بهبود محتوا فکر کرد و هم باید به مباحث بهبود طراحی سایت و موارد تکنیکی فکر کرد و هر دو می‌تونند بر حس کاربر اثری مستقیم داشته باشند.

بگذارید خیلی ساده بگم تا خیالتون راحت باشه، تجربه کاربری در همه جا هست حتی در غذا خوردن شما هم وجود داره. ولی مشکل اصلی اینه که نمی‌توان به همه چیز اهمیت داد در این صورت دیگر کلمه  “اهمیت” معنا نداره.

به عبارت دیگه اگه همه چیز مهم باشه پس دیگر هیچ چیز مهم نیست. موارد مهمی که می‌تونه در بهبود تجربه کاربری نقش اساسی ایفا کنه به شرح زیره:

  • طراحی
  • ساختار سایت
  • ساختار محتوا
  • کیفیت محتوا
  • راحتی خرید
  • رفتار سایت
  • موارد تکنیکی سئو مثل سرعت سایت
  • پشتیبانی در لحظه سایت
  • توسعه وب و آپدیت‌ها
طراحی سایت در اصفهان طراحی سایت اصفهان
طراحی سایت در اصفهان طراحی سایت اصفهان

البته ما همه موارد را درج نکردیم و ممکن است برای هر کسب و کاری فاکتورها تغییر کند و نحوه اولویت بندی عوض شود.

چالش سئو با تجربه کاربری

تجربه کاربری همیشه در راستای سئو قدم برنمی‌داره و گاهی برخلاف هم قدم برمی‌دارند. البته این مورد از قصد نیست، تجربه کاربری می‌گه مسیر A بهتره ولی سئو می‌گه مسیر B بهتره و ممکنه هر کدام از جنبه های خود راست بگویند. شاید بشه با یک تیر دو نشان زد و اینجاست که تجربه و دانش شما می‌تونه زمینه ساز خلاقیت و راه حل چالش‌ها باشه و کاری کنه که هم برای سئو خوب باشه و هم برای تجربه کاربری.

برخی تکنیک‌ها در طراحی سایت وجود داره که اگه خوب پیاده سازی بشه باعث بهبود فوق العاده تجربه کاربری میشه ولی از نظر سئو چی؟ طلا زیر خاک به چه دردی می‌خوره؟ پیاده سازی این قابلیت‌ها زمانی ارزشمنده که دیده بشه و یکی از راه‌های بسیار مقرون به صرفه برای دیده شدن، سئو کردن سایته.

تکنیک‌هایی مثل infinite scroll که برای مشاهده بیشتر موارد موجود در یک صفحه با کمی اسکرول کردن مرورگر رخ می‌ده. همانند سایت Pinterest.com و یا تکنیک Ajax Pagination که برای دیدن بیشتر موارد موجود باید صفحه دوم یا صفحات دیگر را کلیک کرد ولی زمانی که وارد سایر صفحات می‌شیم دیگر کل سایت بارگزاری نمی‌شه. هر چند این موارد را می‌شه از نگاه سئو مدیریت کرد ولی موارد بسیار پیشرفته سئو را که باید با ادغام دانش برنامه نویسی و تخصص سئو راه‌حلی پیدا کرد، به همین منظور پیشنهاد می‌شه اگه متخصص سئو ندارید و یا نیازی به وارد شدن به چنین چالش‌هایی ندارید از این موارد در سایت خود استفاده نکنید.

شکل ۱ : کپشن تصویر اینجا وارد شود

استفاده از برخی تکنیک‌های به روز در کدنویسی مثل SPA در سایت به کمک زبان‌های انگولار (Angular) ، ویو جی اس (vueJS) و… هر چند بسیار خوب و دلنشین هستند و تجربه کاربری فوق العاده عالی دارند، ولی از نگاه سئو پیشنهاد می‌شه حداقل در خروجی که قراره کاربران عمومی و ربات‌ مشاهده کنند، استفاده نشه و بیشتر برای پنل مدیریت مناسبه.
البته به این معنا نیست که نمی‌شه وبسایت‌ها را با این زبان‌ها سئو کرد ولی فر‌ایند سئو سازی چنین سایت‌هایی سخت‌تره. از طرفی برخی موتورهای جستجو از این زبان‌ها پشتیبانی نمی‌کنند.

با آنالیز چطور بهبود دهیم

گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) بهترین و قوی‌ترین سایت برای آنالیز داده‌های وبسایت شما است و می‌تونید با استفاده از این سایت آنالیز در کسب و کار خود معجزه کنید ولی بدونید که بهترین‌ها زمانی برای شما در عمل بهترین را ثابت می‌کنند که کار با آن ابزار را به خوبی بدونید و نحوه آنالیز را بلد باشید، در غیر این صورت استفاده نادرست می‌تونه به بهترین شکل شما را نابود کنه. به هر حال در کارش بهترینه چه در سمت خوب چه در سمت بد.

میخواهید تخصصی‌تر بدانید؟

تماس مستقیم با متخصصین سئو در اوج شید میسر شده است.

اندازه گیری تعامل کاربران در گوگل آنالیتیکس

میزان تعامل یا مقدار درگیری کاربران در سایت را باید بتونید در هر برهه زمانی بدونید تا امکان مقایسه داشته باشید.

یک سری مقادیر (Metrics) در گوگل آنالیتیکس وجود داره که می‌تونید با آن‌ها میزان تعامل کاربران (Engagement Rate) خود را بسنجید. معیارهایی از قبیل “Bounce rate” ، “Pages/session” و “Avg. session duration” که اصولا در هر گزارش از گوگل آنالیتیکس قابل مشاهده است.

معیارهای تعامل کاربران توسط آمارهای گوگل آنالیتیکس

در قسمت Exit Page شما می‌تونید صفحاتی که کاربران از آن طریق بیشترین خروج از سایت را داشته‌اند مورد ارزیابی قرار بدید. برای رفتن به این قسمت آدرس زیر را در گوگل آنالیتیکس دنبال کنید.

Behavior -> Site Content -> Exit Pages

معیارهای تعامل کاربران توسط آمارهای گوگل آنالیتیکس

در قسمت Behavior Flow شما می‌تونید مسیر کاربران را در سایت رصد کنید و متوجه بشید که کاربران آیا مسیر شما را طی می‌کنند و یا در سایت شما هستند ولی مسیر خودشان را می‌رند.

و این موارد را می‌شه با Goal در گوگل آنالیتیکس تعریف کرد و با پارکتر Drop-off می‌شه متوجه شد که چه مقدار از کاربران دقیقا همان کاری را انجام می‌دند که ما می‌گیم.

Behavior -> Behavior Flow

معیارهای تعامل کاربران توسط آمارهای گوگل آنالیتیکس

با Goal می‌تونید اهدافی که مد نظر دارید را در قالب یک مسیر در گوگل آنالیتیکس تعریف کنید.

شکل ۱ : کپشن تصویر اینجا وارد شود

سپس در قسمت Funnel Visualization در Goal می‌تونید میزان خروج کاربران از آن مسیر را به خوبی متوجه بشید و برای بهبود تجربه کاربری آن صفحه را بهینه سازی کنید.

Conversions -> Goals -> Funnel Visualization

قیمت Funnel Visualization در Goal

ضبط فیلم و نقشه حرارتی از رفتار کاربر

Heatmap یا همان نقشه حرارتی (نقشه گرمایی) یک تصویرسازی از رفتارهای کاربران در یک بازه زمانی براساس تُن رنگ‌ها است. به عبارت دیگه با استفاده از رنگ بندی، داده کاربران سایت شما را در آن صفحه ارائه می‌ده.

اصولا قسمت‌هایی که کاربران تعامل بیشتری دارند را با رنگ‌های گرم مثل زرد و نارنجی و قرمز نشون می‌ده و قسمت‌هایی که تعامل کمتری رخ داده با رنگ‌های سرد مثل آبی و بنفش علامت گذاری می‌کنه.

صفحه دوره آموزشی سرچ کنسول اوج شید که توسط نقشه حرارتی ردیابی می‌شود

سایت‌هایی مثل Hotjar و Smartlook ابزارهای قوی برای بهره بردن از نقشه حرارتیه. همین ابزارها قابلیت ضبط رفتار کاربران (Recordings) در سایت را هم دارند.

یک راه عالی و جذاب برای آنکه متوجه بشید کاربرانتون دقیقا چه کاری را انجام می‌دند. نسخه رایگان سایت Hotjar از نظر تعداد ضبط شما را محدود می‌کنه ولی نسخه رایگان سایت Smartlook از نظر زمانی شما را محدود می‌کنه و از تعداد بی‌نهایت می‌تونه از کاربران شما فیلم تهیه کنه.

نقشه حرارتی (Heatmap) و ضبط فیلم از کاربران (Recordings) هر دو ابزارهای قوی هستند که می‌تونه به بهبود سئو و تجربه کاربری بسیار کمک کنند.

نقشه حرارتی همان چیزی را نشان می‌دهه که کاربران اهمیت می‌دهند، چه چیزی بهتر از این؟ و فیلم کاربران رفتاری را نشان می‌ده که دقیقا کاربران دارند. چه چیزی بهتر از این؟

البته نکته‌ای که باید در ضبط فیلم کاربران در نظر بگیرید اینه که اگه بازدید بالایی دارید این قابلیت را فقط در صفحات مهم خود فعال کنید، مثل صفحه محصول و یا لندینگ پیج‌های خود.

استفاده از داده‌های داخل سایت

برای بهبود تجربه کاربری به نکات زیر دقت کنید تا کاربران سایت شما نهایت لذت را در وبسایتتون ببرند.

  • به نظرات کاربران توجه ویژه کنید، هر چه به کاربران توجه داشته باشید این توجه به خود شما برمی‌گرده، به عبارت دیگر هر چه به کاربران اهمیت بدید به خود اهمیت داده‌اید. به قولی از هر دست بدی از همون دست پس میگیری.
  • محتوای سایت از مهم‌ترین نکات در رضایت کاربرانه
  • زمانی که کاربران نظری را ارسال کردند، در زمان دریافت پاسخ به آن‌ها ایمیل کنید.
  • تماس با ما در سایت داشته باشید.
  • سرعت سایت خود را بهبود دهید.
  • و …
طراحی سایت در اصفهان طراحی سایت اصفهان

ما در اوج شید فعالیتمون رو در حوزه طراحی سایت و بهینه سازی سایت (سئو اصفهان) در اصفهان شروع کردیم.

تیم قدرتمندی هم در زمینه طراحی سایت و هم در زمینه بهینه سازی و سئو سایت در اصفهان داریم و میتونیم به جرات بگیم از بهترین های طراحی سایت در اصفهان هستیم.

از جمله خدماتی که ما در اوج شید ارائه میکنیم میشه به موارد زیر اشاره کرد:

دستاورد خواندن این مقاله

_
  1. نقشه حرارتی و فیلم کاربران خود را تهیه کنید تا متوجه شوید چه سایت پرمشکلی دارید.
  2. تجربه کاربری پایان ناپذیر است و در همه مراحل وجود دارد.
  3. چالش های سئو با تجربه کاربری را به متخصصین بسپارید.
  4. با چشم باز حرکت کنید، آنالیز چشم‌های شما است.
  5. بهترین ابزار برای آنالیز، گوگل آنالیتیکس است.
  6. برای توجه کردن به خود، به کاربران توجه کنید.

مهارت کسب شده

_
93%

برندینگ

88%

طراحی سایت و سئو

96%

مدیریت

91%

تولید محتوا

سوالات متداول؟

پرسش و پاسخ به یک سری از سوالات رایج کاربران در مورد موضوعات خاص در زیر آورده شده است. با این حال اگر سوال خاصی مد نر شماست که در اینجا نیست، آن را با ما در میان بگذارید.

۱-
سوال ۱ سوال ۱ سوال ۱ سوال ۱ سوال ۱ سوال ۱ سوال ۱ سوال ۱

جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱

۳-
سوال ۳ سوال ۳ سوال ۳ سوال ۳ سوال ۳ سوال ۳ سوال ۳ سوال ۳ سوال ۳

جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱

۲-
سوال ۲ سوال ۲ سوال ۲ سوال ۲ سوال ۲ سوال ۲ سوال ۲ سوال ۲ سوال ۲

جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱ جواب ۱

دوره جامع آموزش سئو و بهینه سازی سایت
VIDEO

ارتباط مستقیم با کارشناسان

_
شنبه تا پنجشنبه
ساعت ۰۹:۰۰ تا ۲۱:۰۰
image
ساعات کاری
مجموعه
اصفهان خیابان هشت بهشت خیابان گلزار مجتمع عبادی
image
دفتر مرکزی
اصفهان
  • بالا بردن رتبه سایت در گوگل، رازهای سئو
  • برای کسب رتبه اول گوگل تنها با او دوست باشید!
  • راهکارهای افزایش رتبه ی سایت در گوگل
  • ارتقا رتبه سایت در گوگل | افزایش رتبه در گوگل تضمینی
الان سئوشید!
 

سئو

استفاده از داده های داخل سایتتجربه کاربریتجربه کاربری در اوج شیدتجربه کاربری در سایتتجربه کاربری دقیقا چیستچالش سئو با تجربه کاربریسئو سایت در اصفهان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *