نرخ پرش (bounce rate) و #5 روش بهبود نرخ پرش

نرخ پرش (bounce rate)

برای موفقیت در هر پروژه ای، داشتن آماری دقیق و کلی از وضعیت آن پروژه امری ضروریه.

وبسایت ها نیز از این قائده مستثنی نیستند.

موفقیت یک وبسایت به عوامل بسیار زیادی وابستگی داره. که یکی از آنها داشتن آمار و اطلاعات دقیق از رفتار بازدیدکنندگان سایته که بهش نرخ پرش هم می گویند.

پس تا انتهای مقاله با متخصصین مجموعه اوج شید همراه باشید….

نرخ پرش (bounce rate)

نرخ پرش (bounce rate)
طراحی سایت در اصفهان
اوج شید

Bounce Rate چیه؟

Bounce Rate نرمال چقدر است؟

چگونه میزان Bounce Rate را آنالیز کنیم؟

اهمیت دانستن میزان Bounce Rate

5 روش بهبود بانس ریت سایت

ایجاد محتوا به صورت پایدار

اضافه کردن تصاویر و ویدئو

بهبود سرعت سایت

تست A/B

هدف گیری کاربرانی که سایت را ترک کرده اند

نرخ پرش (bounce rate) چیه؟ چه اهمیتی داره؟

برای موفقیت در هر پروژه ای، داشتن آماری دقیق و کلی از وضعیت آن پروژه امری ضروریه. وبسایت ها نیز از این قائده مستثنی نیستند. موفقیت یک وبسایت به عوامل بسیار زیادی وابستگی داره که یکی از آنها داشتن آمار و اطلاعات دقیق از رفتار بازدیدکنندگان سایته.

این آمار و اطلاعات از بازدید کنندگان از طریق سرویس های آمارگیر رایگانی که در سراسر وب موجود هستند، قابل اندازه گیریه. یکی از معروف ترین این ابزارها، آمارگیر گوگل آنالیز نام داره که یقیناً کامل ترین آنها ست.

این ابزار، اطلاعات جامع و مفیدی در رابطه با بازدیدکنندگان سایت شما در اختیارتون قرار میده، اطلاعاتی مثل محل تقریبی وصل شدن اونها به اینترنت، علاقمندی های اونها، جنسیت، میزان زمان سپری شده در سایت و … .

اگه بگیم گوگل آنالیز، کامل ترین ابزار موجود برای دریافت آمار سایت تونه، به هیچ وجه دروغ نگفته ایم!

در میان این اطلاعات، گزینه ای به نام Bounce Rate وجود داره که بسیاری از کاربران با آن آشنایی ندارند. بانس ریت یا همان نرخ پرش، در حقیقت یکی از مهمترین اطلاعاتیه که این آمارگیرها در اختیار شما قرار می دند و میشه از آن برای بهبود شرایط سایت و افزایش میزان علاقمندی کاربران استفاده کرد.

در این مقاله، به شما می گیم که این بانس ریت یا نرخ پرش چیه و چه اهمیتی داره. در ادامه با همدیگه بررسی می کنیم که این فاکتور از کجا میاید و دقیقاً منظور از آن چیه و چطور میشه از آن در جهت بهبود شرایط وبسایت استفاده کرد.

نرخ پرش (bounce rate) چیه؟

نرخ پرش (bounce rate)

نرخ پرش (bounce rate)
طراحی سایت در اصفهان
اوج شید

نرخ پرش یا بانس ریت (به انگلیسی Bounce Rate) از میزان پرش های کاربران از یک صفحه وب سایت محاسبه می شه. اما این پرش به چه معناییه؟

Bounce زمانی به کار میرود که یک کاربر وارد صفحه وبسایت شما می شه و بدون وارد شدن به صفحه دیگه ای پس از مشاهده نخستین صفحه از وبسایت شما خارج می شه. این جمله به این معنیه که کاربر بدون نشون دادن علاقه ای به مطالعه بیشتر مطالب سایت و بدون دیدن صفحات دیگر، از آن خارج می شه.

این فاکتور تنها زمانی محاسبه می شه که کاربر به تازگی وارد آن صفحه شده و بدون دیدن صفحه ای دیگه از سایت خارج بشه. اما در صورتی که بازدید کننده، پیش تر از بخش دیگری از سایت شما دیدن کرده باشه، خروج شما به عنوان نرخ پرش (Bounce Rate) محاسبه نمیشود.

برای مثال، اگه فرض کنیم 200 کاربر در اینترنت وارد سایت شما میشند و از بین این 200 نفر، تنها 80 نفر روی دیگه صفحات کلیک کنند و از آنها بازدید کنند، در این صورت بانس ریت سایت تان 60% است که اصلاً مقدار خوبی نیست.

نرخ پرش (bounce rate) نرمال چقدر است؟

حال که با این فاکتور آشنا شده اید، از کجا میشه فهمید که میزان نرخ پرش سایت شما طبیعی و نرماله؟

میزان Bounce Rate به عوامل بسیار زیادی بستگی داره. یکی از مهمترین آنها محتوای صفحه مورد نظره، برای مثال اگه صفحه ای که کاربر در حال مشاهده آنه حاوی هیچ لینکی به صفحات دیگه سایت شما نباشه، یقیناً میزان بانس ریت سایت تان 200% خواهد بود. زیرا کاربر پس از مشاهده محتوای آن صفحه، گزینه ای برای کلیک و انتقال به صفحه دیگه نداره.

بذارید از یک مثال دیگه استفاده کنم. صفحات وبلاگ و مقالات سایت ها معمولاً میزان Bounce Rate بالایی دارند. زیرا تمامی محتوای مقاله در یک صفحه گذاشته می شه و کاربرانی که به این صفحات وارد می شند، تنها به دنبال خواندن آن مطلب هستند و معمولاً پس از خواندن آن، از وبسایت خارج می شوند.

به همین ترتیب، صفحات حاوی توضیحات محصول در وبسایت های فروشگاهی میزان بانس ریت پائینی دارند زیرا بازدیدکنندگان آن محصول، معمولاً به دنبال دیدنِ دیگه محصولات و مقایسه آنها با یکدیگرند.

چگونه میزان Bounce Rate را آنالیز کنیم؟

نرخ پرش (bounce rate) طراحی سایت در اصفهان

نرخ پرش (bounce rate)
طراحی سایت در اصفهان
اوج شید

همونطور که اشاره شد، میزان Bounce Rate به عوامل بسیار زیادی بستگی داره. عواملی چون محتوای وبسایت شما در چه زمینه ایه یا آیا سایت شما فروشگاهیه یا صرفاً دارای محتواست یا میزان لینک های شما به صفحات دیگه چقدره؟

این لینک ها کجا قرار داده شده اند و آیا بازدیدکنندگان می تونند به راحتی آنها را مشاهده کنند؟ عوامل بسیار زیاد دیگری که در این زمینه دخیل هستند.

اما به طور کلی، نرخ پرش بین 40 تا 50% میزان نرمال و قابل قبولیه. اگه این میزان بالای 50% باشه، وضعیت مناسبی نخواهد بود و قطعاً باید در مورد محتوا و رابط کاربری سایت خود تجدید نظر کنید. اگه زیر 40% بود یعنی وبسایت شما در وضعیت خوبی به سر می بره.

یکی دیگه از عوامل تاثیر گذار بر روی میزان بانس ریت، مدت زمانیه که کاربران در وبسایت شما سپری میکنند. این مدت زمان با ابزار گوگل آنالیز قابل اندازه گیریه. اگه زمانی که کاربران در آن صفحه سپری می کنند طولانی باشه، یعنی محتوای آن صفحه برای آنها جذاب بوده و به طبع آنها از وبسایت شما دوباره دیدن می کنند. اما اگه این مدت زمان کوتاه باشه، یعنی محتوای صفحه مورد نظر برای آنها جذابیتی نداشته.

برای مثال فرض کنید کاربری وارد سایت شما می شه، در مدت زمانی کوتاه با مشاهده کلی از مطالب سایت و بدون کلیک کردن بر روی لینک دیگه صفحات از سایت خارج میشند.

یقیناً در این صورت این کاربر بر روی Bounce Rate شما تاثیر منفی میذاره. حال این شمایید که باید برای پیدا کردن مشکلات سایت خود و علت ترک کاربر، جستجو کنید. بهتره فهرستی از مشکلاتی که باعث ترک کاربر می شه، ایجاد کنید و به حل آن مشکلات بپردازید.

برای شروع می تونید در ابزار گوگل آنالیز در قسمت Content، به بخش Top Landing Pages مراجعه کنید. در این بخش شما می تونید میزان ورودی ها به وبسایت خودتون، میزان پرش (خروج) آنها و میزان نرخ پرش (Bounce Rate) را مشاهده کنید.

شما می توانید برای طراحی سایت در اصفهان با مراجعه به کارشناسان ما به بهبود سئوی سایت خود کمک کنید. صفر تا صد طراحی و سئوی سایت خود را به مجموعه ی ojshid بسپارید و اوج شید.

اهمیت دانستن میزان نرخ پرش (bounce rate)

به طور کلی فواید دانستن این اطلاعات را میشه در پنج مورد زیر عنوان کرد:

  • بهبود محتوای صفحه ای که دارای میزان Bounce Rate بالاییه.
  • آیا وبسایت شما به طراحی جدیدی نیاز داره یا نه؟
  • کدام صفحات کاربران را در وبسایت شما نگه می دارند؟ (سعی کنید صفحات مشابه آن سایت ایجاد کنید)
  • کدام روش تبلیغاتی (اگر ورودی شما از تبلیغاته)
  • کاربرانی بی حوصله به وبسایت شما میفرسته؟ از آن صفحات استفاده نکنید.کدام یک از کلمات کلیدی رتبه دارتون برای شما ترافیک نمی فرسته؟ (سعی کنید این کلمات را ویرایش کنید یا جایگزینی مناسب برایشون پیدا کنید)

پس، دانستن میزان Bounce Rate تا حد زیادی به شما در بهبود وضعیت سایتتون کمک می کند. اما این نکته را به یاد داشته باشید که صرفاً برای کاهش میزان Bounce Rate تغییرات زیادی را در سایت خود اعمال نکنید.

اگه می خواید در سایت خود تغییرات ایجاد کنید، اولویت شما باید میزان لذت بردن کاربران باشه. در غیر این صورت بانس ریت سایت شما تغییری نمیکنه.

اگر در زمینه آموزش طراحی سایت در اصفهان، سئو در اصفهان و بازاریابی محتوا سوالی دارید می تونید آن را از طریق دیدگاه ها با اوج شید در میان بذارید. کارشناسان اوج شید در کوتاه ترین زمان به سوالات شما پاسخ میدند.

5 روش بهبود بانس ریت سایت

خوشبختانه، چند روش ساده و رایگان وجود داره که می تونید با استفاده از آن، نرخ پرش وبسایت خودتون را بهبود ببخشیده و کسب و کار خودتون را توسعه بدید.

ایجاد محتوا به صورت پایدار

ایجاد کردن محتوا به صورت پایدار یکی از بهترین روش ها برای نگه داشتن کاربران به مدت طولانی تر در سایت و ترغیب اون ها برای مشاهده صفحات دیگه است. محتوای مفید و جذاب باعث ایجاد شدن ترافیک برای وبسایت شما می شه. زمانی که ترافیک ایجاد می شه، کاربران زمان بیشتری را در سایت شما می مونند، مطالب را مطالعه می کنند و در نهایت به مشترک یا مشتری شما تبدیل می شند. در واقع، بر اساس HubSpot، شرکت هایی که در هر ماه بیش از 16 پست وبلاگ را منتشر می کنند، 4.5 برابر مشتری هدایت شونده بیشتری نسبت به شرکت هایی به دست میارند که صفر تا چهار پست وبلاگ در ماه منتشر می کنند.

در نتیجه، شما باید یک برنامه تولید محتوایی داشته باشید که پایدار بوده و مطالب متنوعی را برای همه ارائه بدید. همه افراد از محتوای متنی لذت نمی برند در نتیجه شما باید از قالب های مختلف مانند محتوای متنی، ویدئویی، اینفوگرافیک، فایل های صوتی و غیره استفاده کنید.

یکی دیگه از نکات بسیار مهم برای محتوا، اجرای زمینه لینک سازی داخلیه. لینک های مفید و مرتبط داخلی که در محتوای شما پراکنده شده اند، می تونند باعث راهنمایی کاربران به دیگه قسمت های جذاب سایت شده و باعث بشه که آن ها سایت شما را بیشتر مطالعه کنند.

اضافه کردن تصاویر و ویدئو

همانطور که در رابطه با استفاده از انواع قالب های محتوایی صحبت کردیم، برای بهبود نرخ پرش سایت شما حتما باید تصاویر و ویدئوهای زیبا را به وبسایت خودتون اضافه کنید. بسیاری از کاربران زمان زیادی را برای مطالعه محتوای وبسایت صرف نمی کنند در نتیجه شما باید با تصاویر و ویدئو، توجه آن ها را جلب کنید.

شما باید تصاویر و ویدئوهای با کیفیت را به صفحه اصلی خودتون اضافه کنید تا توجه بازدید کنندگان را به محض ورود به سایت، جلب کنید. بسیاری از وبسایت ها این کار را می کنند و در عین حال سعی می کنند که صفحه اصلی کاملا ساده باشه، مثلا وبسایت Panera را مشاهده کنید.

در صورتی که شما ابزار کافی برای استخدام یک عکاس را ندارید، می تونید هزاران عکس زیبا و رایگان را بر روی سایتی مانند Unsplash ببینید.

بهبود سرعت سایت

نرخ پرش (bounce rate)طراحی سایت در اصفهان

نرخ پرش (bounce rate)
طراحی سایت در اصفهان
اوج شید

شاید شما تا کنون نمی دونستید، اما سرعت وبسایت شما برای بهبود نرخ پرش وبسایت شما اهمیت بسیار زیادی داره. در واقع بر اساس گوگل، 53 درصد از بازدید کنندگان سایت های موبایل، در مواجهه با صفحه ای که مدت زمان بارگذاریش بیشتر از 3 ثانیه باشه، آن را ترک می کنند و برای هر ثانیه طولانی تر در بارگذاری سایت، احتمال پرش کاربران از سایت شما به صورت محسوس افزایش پیدا می کنه. در نتیجه شما نباید بازدید کنندگان وبسایت خودتون را منتظر بذارید!

شما می تونید از ابزاری مانند GTmetrix استفاده کنید تا سرعت وبسایت خودتان را تست کنید. این ابزار نه تنها سرعت سایت شما را نشان می ده، بلکه توصیه هایی برای بهبود آن را هم ارائه می کنه. در صورتی که شما یک وبسایت بر روی وردپرس دارید، می تونید از بعضی از پلاگین ها مانند WP Smush و W3 Total Cache استفاده کنید تا سرعت سایت خودتون را بهبود بخشید.

تست A/B

همونطور که شما تلاش میکنید تا نرخ پرش وبسایت خودتون را بهبود بخشید، نباید آن را به شانس واگذار کنید. شما باید همه موارد را با تست A/B بررسی کنید تا مشخص بشه چه چیزی برای سایت شما مفیده و چه چیزی نیست. ممکنه شما با مشاهده موضوعات کوچکی که باعث می شه کاربران وبسایت شما را ترک کنند، شگفت زده بشید. حتی ممکنه مثلا رنگ دکمه فراخوان عمل شما باعث بشه که کاربران سایت شما را ترک کنند.

در نتیجه شما باید تست های A/B را اجرا کنید و تمام ابعاد وبسایت خودتون را بررسی کنید. مثلا آیا با اضافه شدن یک پاپ آپ به صفحه اصلی شما، نرخ پرش بهبود پیدا می کنه و یا باعث می شه که یک صفحه دیگه دچار مشکل بشه؟

آیا تغییر فونت سایت باعث می شه که کاربران به وبسایت جذب بشند؟ آیا نمایش و یا پنهان کردن نوار پیشرفت، باعث می شه که نرخ پرش شما بهبود یابد یا بدتر بشه؟ وقتی می گیم باید همه چیز را به روش A/B تست کنید، واقعا منظور ما همه چیزه!

هدف گیری کاربرانی که سایت را ترک کرده اند

آیا می دونستید که بیش از 70% از افرادی که وبسایت شما را ترک می کنند دیگه هیچ وقت به آن باز نمی گردند؟ در صورتی که شما همین الان نرخ پرش سایت خودتون را بهبود ندید، قطعا مشتری های بسیار زیادی را از دست می دید. یک روش موثر برای جلوگیری از کاهش مشتریان و کاربران و بازگرداندن آن ها به وبسایت و در نهایت تبدیل کردن آن ها به مشترکین و یا مشتریان جدید، استفاده از پاپ آپ در زمان قصد خروج کاربره.

پاپ آپ هایی که بر اساس قصد خروج ارائه می شند می تونند نشان بدند که کاربران چه زمانی سایت شما را ترک می کنند و سپس یک پیام هدفمند را در همان زمان، به آن ها ارسال می کنه. این پیام پاپ آپ می تونه بازدید کننده را ترغیب کنه تا ایمیل خودش را در سایت شما قرار بده.

همچنین شما میتوانید هرگونه سوال در رابطه با نرخ پرش و طراحی سایت در اصفهان و سئو سایت در اصفهان دارید را با متخصصان مجموعه اوج شید در میان بگذارید و اوج شوید.

بعد از خوندن این مقاله باید موارد زیر کامل واستون جا افتاده باشه:

نرخ پرش (bounce rate) چیه؟ چه اهمیتی داره؟

Bounce Rate چیه؟

Bounce Rate نرمال چقدر است؟

چگونه میزان Bounce Rate را آنالیز کنیم؟

اهمیت دانستن میزان Bounce Rate

5 روش بهبود بانس ریت سایت

ایجاد محتوا به صورت پایدار

اضافه کردن تصاویر و ویدئو

بهبود سرعت سایت

تست A/B

هدف گیری کاربرانی که سایت را ترک کرده اند

 

طراحی سایت

حسین رفیع زادهمشاهده نوشته ها

حسین رفیع زاده هستم. استراتژیست توسعه فردی و شغلی. میتونم شما رو تو این بازار رقابتی با مشاوره دقیق و آنالیز تو زمینه کاریتون راهنمایی کنم و راه‌کارها و ایده‌های راه‌گشا و مطمئنی بدم تا باعث رشد چندبرابری شما تو کسب و کارتون بشه. امیدوارم بتونم با کمک خدا در خدمت به شما در انجام وظایفم موفق باشم و به شما کمک کنم تا اوج شید و در اوج بمونید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *